‘Ik weet het soms niet zeker. Niet per se of God bestaat – daar twijfel ik niet aan – maar daarmee ben ik er niet. Ik heb nog steeds vragen over zijn wil en onze interpretatie daarvan” Dit was het begin van een interessant gesprek met een Young Professional binnen mijn werk voor IMPACT Navigators. Hij vertelde dat dit voor hem de reden was om minder naar de kerk te gaan. Hij gelooft in God, maar voelt zich die thuis in zijn gemeente. Dus komt hij steeds minder vaak.

Hij is lang niet de enige die met deze twijfels rondloopt. Hoewel ik het antwoord niet weet, denk ik wel dat niet moeten aannemen dat het een kwestie van onvolwassenheid is van e millennial. Alsof ze er vanzelf wel overheen groeien. Daarmee zetten we ze aan de zijlijn van de kerk: ongehoord, ongezien en ongekend. Neem de overwegingen van deze groep serieus, leer hun paradigma kennen…

Lees het volledige artikel

Bron Ideaz nr2 2019