Over Meer & Co

Ik ben Hanneke van der Meer, ondernemer, trainer en coach en op deze pagina vertel ik alles over Meer & Co. In 2013 ben ik gestart met mijn bedrijf Meer en Co met het verlangen om mensen te helpen om hun ambities te leven. Zo vaak heb ik zelf ervaren en kwam ik anderen tegen die zich laten belemmeren door angst en beren op de weg om hun ambitie waar te maken. Ik had er zelf genoeg van en ben als zelfstandige begonnen, niet alleen om zelf volledig uit deze spiraal te stappen, maar ook om direct zoveel mogelijk anderen hierin mee te nemen.


Heb jij ook lang genoeg getwijfeld en is het tijd om een eerste stap te zetten naar je droom? Neem contact met me op en vertel me jouw droom.

“Wat is je ja waard, als je nooit nee zegt?”

Ervaring Hanneke van der Meer

Na mijn studie maatschappelijk werk ben ik gestart met werken in de vrouwenopvang. Hier hielp ik vrouwen om hun leven weer opnieuw op te bouwen, nadat ze gevlucht waren uit verschrikkelijke situaties. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar het Algemeen Maatschappelijk Werk, waar ik cliënten kreeg met veel diverse vragen. Van schulden- tot relatieproblemen. Van loopbaanvragen tot opvoedingsvragen. In deze diversiteit van mensen en hulpvragen heb ik veel ervaring opgedaan met gespreksvoering en mensen in beweging zetten, richting de gewenste oplossing.

Aangezien dit niet altijd fulltime was heb ik diverse verantwoordelijkheden naast mijn werk opgepakt.
Zo ben ik Personal Assistent geweest van Wilma Veen en reed ik met haar kunst achterin de auto naar Italië om daar een expositie voor haar op te bouwen!
Ik was en ben mentor van studenten in een positie van leiderschap bij een studentenvereniging.
Ik heb deelgenomen in het oprichtingsbestuur van Stichting AnnaSki. De stichting die Anna Jochemsen, topskister bij Nederlands Skiteam, financieel naar de Olympische Spelen heeft gebracht.

Bedrijfswaarden Meer & Co

 • Persoonlijke ontwikkeling 100% 100%
 • Delen 70% 70%
 • Humor 90% 90%
 • Uitdaging en avontuur 75% 75%
 • Geloof 100% 100%

Opleidingen

 • Pedagogiek – Propedeuse
 • Social Work – HBO
 • Oplossingsgericht Coachen – Cursus
 • Mediation – Cursus
 • Gespreksvoering bij huiselijk geweld – Cursus
 • Jeugdhulpverlening – Cursus
 • 7Life Trainer – Cursus

Historie over Meer & Co

In 2013 kwam het ideale moment om de overstap naar ondernemerschap te maken. Sindsdien ben ik me gaan ontwikkelen als ondernemer. Ik heb de vrijheid gepakt en de tijd genomen om steeds meer en verder te ontdekken wat de kern is van wat ik doe in mijn bedrijf.
Een van mijn grootste ontdekkingen van de afgelopen jaren is dat ondernemerschap een combinatie is van moed en professionaliteit. Er is moed voor nodig om uit te stappen en nieuwe dingen te proberen, een goed resultaat te willen behalen, en dan achteraf soms ook te zeggen: “Nee, dit is het niet”. Door deze trial-and-error methode heb ik mijn bedrijf verder en verder uitgebouwd en blijf ik dat ook in de toekomst doen.

Bij de start van mijn bedrijf heb ik de keuze gemaakt om coaching te combineren met projectmanagement. Dit leek geen logische combinatie, maar voor mij ging het beide om het begeleiden van een proces. Bij het ene proces staat de persoon centraal en bij het andere proces een groep mensen of organisatie.” Eerlijk gezegd was het ook gewoon een praktische afweging, want een project geeft voor een langere periode financiële zekerheid dan een coachingstraject. In deze jaren is mijn bedrijf stevig gegroeid. Zo stevig dat ik na drie jaar besloot dat het tijd was om te stoppen met projectmanagement. Mijn eigen bedrijf vroeg genoeg organisatie om daar mijn organisatorisch vermogen in kwijt te kunnen.

Met deze stap heb ik ook definitief de tak training toegevoegd aan mijn bedrijf. Nadat ik de training Ondernemer-at-work had ontworpen, en gegeven, was ik helemaal hooked. Want ineens is mijn bereik groter. De weg is hetzelfde bij zoveel mensen die hun onderneming willen laten groeien of mensen die zoeken naar hun bestemming. De weg is hetzelfde, maar de uitkomsten en de persoonlijke vertaalslagen zijn totaal verschillend. Tenslotte heeft een fotograaf een ander businessmodel in vergelijking met een projectondersteuner. En is de bestemming van de één om onder de radar te blijven en de ander juist in het licht te gaan staan. Er is geen goed of fout antwoord en dat maakt de zoektocht zo uitdagend!
Leiderschap is mijn passie en ook hierin heb ik een persoonlijke route gelopen. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat leiderschap niet alleen weg was gelegd voor de extraverte charismatici, maar dat ik als introverte doelgerichte jonge vrouw een hele goed leider was. Toen ik zag dat nog niet iedereen deze paradigmashift had gemaakt, ben ik dit keer op keer gaan vertellen en toelichten. Ook nu nog zie ik zoveel mensen met potentie die ervoor kiezen om invloed te laten liggen, omdat ze niet voldoen aan het stereotype leider of ondernemer. Dat vind ik zo ontzettend jammer. Ik hoop dat meer en meer mensen tot hun volle potentie willen leven, de invloed die ze hebben willen pakken en zo met hun eigen kleur de wereld nog een stukje mooier maken.

“Ook al zie je jezelf niet als onderdeel van het probleem.
Je hebt altijd de keuze om onderdeel te zijn van de oplossing”

Missie / Visie

Het is mijn missie om (vrouwelijke) leiders en ondernemers te helpen om in vrijheid en met impact te leven. Ik zie zoveel mensen die telkens weer kiezen om keuzes te maken op basis van omstandigheden, beren op de weg of een situatie waar ze geen invloed op kunnen uitoefenen. Dat raakt me omdat je daarmee altijd je vrijheid opgeeft. Je geeft namelijk de keuze uit handen aan die welbekende beer op je weg. Of aan de omstandigheden die onoverkomelijk lijken. Jij gaat zitten onderaan de berg, omdat het onmogelijk lijkt om die ooit te beklimmen.  

Ik wil in alle liefde met je op weg om beren te overwinnen en impact te gaan hebben. Jij bevindt je namelijk op een plek waar je in contact komt met mensen: je (con)collega’s, je team, je familie, buren en vrienden. En jij hebt de mogelijkheid om deze directe omgeving te beïnvloeden. Wat wil je daarmee gaan doen? Hoe ga jij je invloed inzetten?

Hoewel mijn missie in eerste instantie meer draait om innerlijke vrijheid dan om uiterlijke vrijheid, realiseer ik me dat er ook opnieuw een cultuur shift moet komen. Sheryl Sandberg schrijft in haar boek Lean in dat de reden van het minder ‘succesvol’ zijn van vrouwen zowel in de vrouw zelf ligt, als in de maatschappij. Dat heeft mij aangemoedigd om niet alleen gericht te zijn op het individu, maar ook op cultuur. Hoe kunnen wij als vrouwen elkaar aanmoedigen en opheffen? Wil jij hieraan meewerken, ik hoor het heel graag van je! over meer & co

Wat zeggen anderen over Meer & Co en Hanneke..

Hanneke is een coach met gedrevenheid, enthousiasme en enorme humor. Door haar openheid voelde ik mij op mijn gemak en vond ik het prettig om te delen waar ik tegenaan liep of wat goed ging. Ze is nuchter en optimistisch en wist mij keer op keer enthousiast vol goede moed en met praktische stappen naar huis te sturen.”

 

 

 

Tina

Ik zocht naar tools en handvatten om mijn visie en droom zichtbaar te maken. Hanneke heeft mij geholpen om de droom niet alleen onder woorden te brengen, maar ook praktisch handen en voeten te geven. Haar inlevingsvermogen en vermogen om te zien wat de volgende stap voor mij is, zorgen voor advies op maat.

 

 

 

Sandra

SonMusic

Hanneke’s professionaliteit, betrokkenheid en doelgerichte aanpak stellen mij in staat om succesvol te reflecteren op mijn functioneren als leidinggevende. Hanneke’s coaching is erop gericht je in beweging te krijgen om je te ontwikkelen als persoon en als ‘young professional’. Ik ben er zeker van dat mijn coachingstraject met Hanneke heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn visie op mijn werk en de ontwikkelingen die ik daarin wil doormaken.

 

Magg Graafland

Hospitality en Service Coordinator

Partners

Wil jij regelmatig geïnspireerd worden?
En op de hoogte blijven van de activiteiten van Meer&Co?

Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail!

Soesterweg 212B 3812BG Amersfoort +31 (0)6 511 437 60 Hanneke@meerenco.nl

FOLLOW US

EVENTS

© 2016 Meer & Co | Powered by: TAO Marketing & Webdesign