Ik ga altijd helemaal aan als Oud en Nieuw weer dichterbij komt. Niet zozeer vanwege oudjaarsavond zelf. Die magie is toch wat minder sinds mijn bedtijd regelmatig 12 uur is, in plaats van een soort magisch moment middenin de nacht waar ineens, terwijl je nog half slaapt, een wereld van geknetter en kleurexplosies ontstaat tegen de donkere nacht. Ik ga dus niet aan van de avond, maar om wat die maand december en een overgangsmoment naar een nieuw jaar met ons doet.

December is een maand waarin we dankbaarheid, relaties en geven centraal stellen. Allemaal dingen waar ik enthousiast en gelukkig van wordt. In december lijken we als collectief onze portemonnee te trekken en geld geven aan goede doelen. In deze maand zoeken we contact met familie, vrienden, collega’s en buren en bouwen we relaties. Het is een maand waarin we terug gaan kijken en dankbaar zijn. Die mengelmoes maakt dat ik van deze maand houdt. Het is een maand waarin ik ga evalueren en vieren.

Dus op deze eerste dag van de maand. Waarin we ons soms ook gek kunnen laten maken met feestjes en drukte, wil ik je aanmoedigen om momenten van reflectie in te plannen.
Als je terugkijkt door de maanden van het afgelopen jaar, welke kostbare momenten kom je dan tegen? Wat wil je vieren? Wat deed pijn en wil je gedenken en dan achterlaten in 2017? Wat was hilarisch en kan je opnieuw van genieten? Beschrijf per maand een hoogtepunt en/of dieptepunt.

Dankbaarheid is een belangrijke sleutel voor geluk.
Dus waarom niet gelukkig het nieuw jaar in gaan door deze maand een dankbare maand te maken!?