“Ik ben nu twee dagen aan het werk en ik ben mijn vakantiegevoel al weer helemaal kwijt!”

Dit was een opmerking die mij afgelopen week opviel. Het was een herkenbare opmerking. Vooral tijdens de vakantie hoop je dat je dat gevoel vast kan houden aan het werk. En ik kan elk jaar opnieuw verbaasd zijn over hoe snel een vakantie lang geleden lijkt. Alsof ik toch telkens hoopvol verwacht dat er een andere uitkomst is, ondanks dat ik niks verander. Zo werkt het natuurlijk niet.
 

Door deze losse opmerking vroeg ik me ineens af:
Wat is dat vakantiegevoel waar je zo graag aan vast wilt houden?
En hoe zou je dat kunnen vasthouden?

 

WAT IS DAT VAKANTIEGEVOEL
Volgens mij draait het ‘vakantiegevoel’ om ontspannenheid. Een gevoel van rust.
Tijdens je vakantie heb je weinig op je agenda staan, weinig gepland. Je leeft je leven en je leven wordt niet geleefd. Je doet de dingen die jij graag wilt doen en niet de dingen die een ander van je wilt. Je beweegt mee op de weersomstandigheden en je laat je niet leiden door de klok. Een gevoel van ruimte en vrijheid.
Herken je dat? Zou dat ook jouw omschrijving zijn van jouw vakantiegevoel?
 

Mijn omschrijving van dat vakantiegevoel kan je terug brengen naar twee aspecten:
RUIMTE en VRIJHEID om te kiezen. 

Of in andere woorden: Werken vanuit rust in plaats van uitrusten van je werk.
 

Het vraagt een paar praktische veranderingen om die twee aspecten van dat vakantiegevoel in je werkende leven te integreren.
Lees hier welke veranderingen dat zijn…

 

 

Dit was een onderdeel van mijn inspiratiemail.
Wil jij deze voortaan ook in je mailbox ontvangen? 
Klik dan hier