“Steeds gefrustreerder voelde ik me. Simon Sinek praatte maar door over hoe lui ze waren, en dat ze daar zelf niet eens iets aan konden doen. Over Millennials als arrogante, egoïstische en onvolwassen mensen. Als een generatie die eigenlijk niet meer te redden is.”
(Hanneke)

Simon Sinek deelde in een gesprek zijn mening over de Millennial generatie. Het publiek en de interviewer lijken het volledig met hem eens. Maar ik voel steeds meer aversie, met name omdat hij de nuance weglaat en voor mijn beleving laatdunkend over een hele generatie praat. Alsof hij ze aan de kant schuift als ‘snowflakes’ en er niets meer aan gedaan kan worden. ‘Hun ouders hebben hen verpest’. Daar zit je dan als millennial…..

Voor mij zit er ook hoop in de nieuwe generatie waar ik ook onderdeel van ben. Het is ook een optimistische generatie, die waardengedreven is en positionele autoriteit niet zomaar accepteert. Ze hebben een ander narratief van waaruit ze de wereld bekijken en hun keuzes maken, ik en nieuwsgierig naar de narratieven van verschillende generaties. Wat beïnvloed hun interpretaties over de wereld?

Met deze gewekte nieuwsgierigheid raakte ik in gesprek met Yvonne Hogt, Bureau Buyten en we besloten samen als ‘side hutsel’ Millennials Matter te starten. De infographic is vele malen een start voor een training of adviesgesprek geweest.

Wil jij hem downloaden?
Klik op de link en vraag hem aan.