“Wat het zo gecompliceerd maakt, is dat veel dingen die de moeite waard zijn in het leven moeite kosten. Iets maken. Iets leren. Nieuwe mensen leren kennen. Je moet ervoor uit je comfortzone treden. Het probleem van veel digitale diensten is dat ze juist volledig zijn ingericht om ons ín die comfortzone te houden.”

Ik las dit kortgeleden en het zette mij aan het denken. We leven in een tijd waarin we onszelf in veel verschillende spanningsvelden staande moeten houden. Comfort vs vooruitgang is daar één van.
We zijn gefocust op alles zo comfortabel en effectief mogelijk inrichten en vervolgens moeten we uit die comfort stappen om te groeien en te leren. We moeten uit die comfortzone stappen om die droom waar te maken.
Gek eigenlijk dat we onszelf daar een beetje mee in de weg zitten.
Hoe zoek jij de balans tussen comfort en groei?

Voor mij is intentionaliteit de sleutel.
Door voor elke zes weken zes doelen te stellen weet ik waar ik mijn comfortzone groter wil maken dus tijdelijk accepteer dat het oncomfortabel voelt.
Zo wil ik graag vroeg opstaan, dat is voor mij als ochtendmens geen probleem, behalve dat mijn avondroutine kwijt was. Juist in de avond heb ik minder daadkracht om zaken te veranderen. Dus ben ik daar op gaan focussen in de laatste zes weken. Het is oncomfortabel om nieuwe routines aan te leren, maar het levert me nu, bijna zes weken later, meer focus en betere nachtrust op.

Veel van mijn klanten besluiten hun comfortzone te vergroten en samen stappen we uit en ontdekken we dat tijdelijke verliezen van comfort ontzettend veel oplevert!
Wil jij ook uitstappen, bel me voor een eerste afspraak.
06 511 43 760